Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3 x online filosofiecafé Deventer

juni 25 van: 20:00 tot 22:00

Gratis

Tja, wat doe je in deze coronatijden? Ik laat me wakker schudden door mails van eerdere deelnemers: “hei Trees, heb je al een anderhalve meter variant voor ons? Want deze tijd vraagt toch om een goed gesprek?” En ja, daar ben ik het van harte mee eens. 

Ondanks dat voor mij de zomerperiode, dus de vakantietijd al is aangebroken, ga ik dit experiment aan. De horeca is ondertussen weer open en hanteert ‘coronaregels’.  Voor mij is het echter nog iets te vroeg om filosofiecafé ook in een daadwerkelijk café te doen. Daarom gaan we eerst online, zodat we daar ook voor de toekomst ervaring mee op kunnen doen. Doe je mee?

Vanaf 25 juni drie opeenvolgende donderdagavonden filosofiecafé met elk een ander thema. We starten om 20.05 uur. Na 40 minuten stopt de zoomsessie vanzelf. Dan nemen we even een kwartier pauze tot 21.00 uur. Daarna volgt de tweede set van 40 minuten en ronden we af om 21.40 uur.
Voor mij is dit nieuw. Voor jou ook? Misschien maak ik fouten in het aansturen via ZOOM, we gaan het merken. Wil jij al weten hoe ZOOM werkt? Bekijk dan dit filmpje van 6 minuten.

Meld je gratis aan voor deelname. Doe je daadwerkelijk mee, beloon me dan met een vrije gift. Na deelname stuur ik je de donatielink per mail. Voorlopig stuur ik per keer maximaal 12 deelnemers de uitnodiging voor het betreffende online filosofiecafé.

Thema’s:
25 juni: over ‘maakbaarheid’
2 juli:  over ‘solidariteit’
9 juli:  over ‘eindigheid’

Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Gegevens

Datum:
juni 25
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofiecafe-deventer-online-107672876472

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Telefoon:
0570641279
E-mail:
schopman[at]despiegel..nl
Website:
https://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.