Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brechtfestival Deventer

5 december 2019 tot 10 december 2019

Brechtfestival 5 – 10 december 2019

Het festival.

In een tijd van opleving van het politiek activisme, neemt de belangstelling voor maatschappelijke en politiek geëngageerde podiumkunsten toe. Dat is dit najaar het geval: september jongstleden was er het Democratiseringsfestival in Nijmegen, aanstaande december is er het Brechtfestival in Deventer.

Het Brechtfestival is een manifestatie van de vrijdenkers en dwarsdenkers in de podiumkunsten, die- geheel indachtig Bertolt Brecht – niet alleen de kunsten maar ook de samenleving willen veranderen.

Het is een eindejaar festival, dat aansluit bij de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december. Het thema is een uitspraak van Bertolt Brecht: “De wereld is gemaakt door mensen en kan dus ook worden veranderd door mensen!”

Het programma (zie voor tijden en locaties de website brechtfestivaldeventer.nl)

Gegevens

Begin:
5 december 2019
Einde:
10 december 2019
Evenement Categorie:
Website:
https://www.brechtfestivaldeventer.nl/

Locatie

Deventer, diverse locaties
Deventer, + Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.