Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Diner Pensant: handelen in crisistijden

juli 11 van: 17:00 tot 20:00

€25

We waanden ons aanvankelijk veilig. Het coronavirus was in China en zou Nederland vast niet bereiken. En als het Nederland zou bereiken zouden wij onze maatregelen treffen en het onder controle kunnen houden. Vervolgens krijgt het coronavirus ons allemaal in zijn greep, wereldwijd..

Samenlevingen gaan in lockdown. De natuur leeft her en der op omdat ze eindelijk even rust krijgt van de mens. Onze economie raakt in een crisis, en ons denken over een goed en rechtvaardig economisch systeem schudt op zijn grondvesten. De mens, met haar onderlinge verhoudingen en haar verhouding tot de natuur staat in de schijnwerpers!

In hoeverre is onze wereld en ons leven maakbaar? Wat hebben we nu echt nodig om gezond en gelukkig te kunnen leven? Hoe gaan we om met eindigheid? Waar begint en waar eindigt de zorg voor onze naasten in tijden van crisis? Hoe zit het met u, beste lezer? Wat haalt deze crisis in u boven? Angst? Bezonnenheid? Creativiteit en strijdlust? Solidariteit? Haalt deze crisis het beste in u boven? En wat is dat dan… het beste?

Denk, praat en eet mee tijdens ons diner pensant. Onze gastvrouw en -heer zijn Karen en Geerten Kooi. Roos Kooi is leidinggevend kokkin van dit diner. Gespreksleidster is filosoof Trees Schopman. Om te kunnen voldoen aan de coronaregels is deelname, naast organisatoren, beperkt tot maximaal 10 deelnemers. DUS MELD JE OP TIJD AAN! Het diner pensant vindt buiten (onder afdak) plaats, dus kleed je naar weer en temperatuur.

Datum en tijd: zaterdag 11 juli 2020, van 17.00 tot 20.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

Plek: de tuin van Karen en Geerten; Pongeweg 14 in Hall

Maaltijd: Vegetarisch diner van meerdere gangen, er wordt geen alcohol geserveerd.

Kosten: €25,- per persoon exclusief eventbrite-kosten.

Boek hier je ticket!

Gegevens

Datum:
juli 11
Tijd:
17:00 tot 20:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-diner-pensant-handelen-in-crisistijden-109529924954

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Telefoon:
0570641279
E-mail:
schopman[at]despiegel..nl
Website:
https://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/

Locatie

tuin Karen en Geerten
pongeweg 14
Hall, Nederland
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.