Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FILOSOFIECAFÉ  DEVENTER over ‘protectionisme’.

februari 6 van: 20:00 tot 22:00

€8,50
protectionisme

Het hemd is nader dan de rok! Dus zorg je eerst voor jezelf en eigen volk … toch? Ook allerlei veiligheidsinstructies bewijzen dat je eerst jezelf moet beveiligen en dan pas voor anderen kunt zorgen. Niet gek gedacht dus. Of ligt het toch anders? Trekt de armste en de zwakste door deze gedachte altijd aan het kortste eind? Of pamperen we te veel als we voortdurend voor de zwakkere ander zorgen? In een mondiale wereld lijkt alles dichterbij te komen en vervagen de grenzen tussen wij en zij. Schept dat verplichtingen? Moeten we een stap terug doen om de ander voor te laten gaan? En waarom dan? Welke moraal verplicht ons hiertoe? Genoeg om over na te denken tijdens ons filosofiecafé. Doe je mee? Boek je ticket met vroegboekkorting via eventbrite op de site filosoferenindeventer.nl. Scholieren, studenten en minima hebben extra korting. 

In filosofiecafé borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht Meet Up. Deze keer was dit de VPRO-Tegenlichtdocumentaire ‘eigen handel eerst’. Elke dag lees je wel ergens dat de Amerikaanse president Trump een volslagen idioot is en Brexit een ontspoorde shit show. Maar wat levert die economische strategie eigenlijk op? De wereldeconomie wordt al vijfentwintig jaar bepaald door organisaties en machtsblokken die het multilaterale handelsregime boven de belangen van de nationale staten stellen. Nu, na jaren bouwen aan een mondiale vrije handelseconomie, staan de meeste landen voor een duivels dilemma: beschermen we onze bevolking voor de keiharde concurrentiestrijd die de vrije markt met zich meebrengt, of zetten we alles op alles om die strijd te winnen?

Locatie: Fermerie, muggeplein 9, Deventer
Datum: donderdag 6 februari
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Boek hier je ticket met vroegboekkorting.

Eerste meet up gemist? Je kunt nog meedoen met de herhaling van de meet up op donderdagochtend 6 februari in de bibliotheek Deventer. Zie betreffend evenement. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Gegevens

Datum:
februari 6
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€8,50
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofiecafe-deventer-over-protectionisme-89566745547

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Telefoon:
0570641279
E-mail:
schopman[at]despiegel..nl
Website:
https://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/

Locatie

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.