Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofiecafé Deventer, over ‘veranderen’

3 september 2020 van: 20:00 tot 22:00

€8,50

Veranderen, we moeten veranderen…we moeten afstand houden ivm besmettingsgevaar, we moeten de economie opnieuw uitvinden, want corona zet alles op zn kop. En als we toch moeten veranderen, laten we dan vooral eindelijk eens duurzaam gaan worden. Alleen, een mens houdt niet van veranderen, wordt er vaak gezegd. We proberen alles weer zo snel mogelijk volgens de oude bekende principes te herstellen. Is dat niet vreemd? Hoezo houdt de mens niet van veranderen. Alles verandert toch continu? Onze lichaamscellen veranderen en vernieuwen. De lucht die we inademen is elke keer weer anders. De tijd tikt voort en is elke keer weer een stukje verder. “Panta rhei”, zei Heraclites al, je stapt nooit twee keer in dezelfde rivier want alles verandert continu. Waarom is het dan voor de mens zo moeilijk om te veranderen? Genoeg om over na te denken tijdens ons filosofiecafé. Doe je mee? Boek je ticket met vroegboekkorting via eventbrite op de site filosoferenindeventer.nl. Scholieren, studenten en minima hebben extra korting.

Ivm corona maximaal 15 deelnemers.

In filosofiecafé borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht Meet Up. Deze keer was dit de VPRO-Tegenlichtdocumentaire ‘virus vergezichten. Wat doet isolement en afzondering met ons, sociale dieren? Kan een crisis als de corona pandemie ons ‘helen’ en samenbrengen, terwijl we alleen thuis zitten? Kan de ‘quarantaine-ervaring’ ons wijzer maken? En wat is er nodig om deze crisis nu eens wél als een kans te benutten, voor blijvende verandering?
Eerste meet up gemist? Je kunt nog meedoen met de herhaling van de meet up op donderdagochtend 3 september in de bibliotheek Deventer. Zie betreffend evenement op de kalender van filosoferenindeventer.nl. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Gegevens

Datum:
3 september 2020
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€8,50

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Telefoon:
0570641279
E-mail:
schopman[at]despiegel..nl
Site:
https://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/

Locatie

De Fermerie Deventer
Muggeplein 9
Deventer, 7411NW NL
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.