Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gek of Geniaal – theater Sprook

januari 17 van: 20:00 tot 22:15

€10,00

Liggen gekte en genialiteit dicht bij elkaar? Of is dat een mythe? Ze hebben in elk geval gemeen dat beide afwijken van wat we ‘normaal’ noemen. In hoeverre nemen we gekke mensen serieus? En onze eigen gekte? Is gek zijn alleen maar lastig, of missen we soms ook wat als het wordt weggestopt? 

Over de voorstelling

Voor de pauze gaat onze gespreksleider is gesprek met de Deventerse Marijke Groot. Marijke kreeg een aantal jaren geleden psychische problemen. Ze schrijft hier columns en gedichten over. Soms bloedserieus, regelmatig met zelfspot. Ze won de MIND Poëzie award 2018 met haar gedicht “Openheid’. Ze heeft twee boeken geschreven ‘Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie’ (2018) en ‘Veel Succes met je PTSS’ (2019). Ook was ze spreker tijdens het Nationale Depressie Gala. Ze is herstellende en vertellende, aldus Marijke zelf.

Een aantal van haar verhalen wordt kernachtig teruggespeeld. Na de pauze is het woord aan u. Wat is uw relatie met gekte? Op welke momenten van gekte was u geniaal? Wat voor gekke of geniale ervaringen wilt u ons niet onthouden?

Waar en wanneer?

U bent welkom vanaf 20:00 in De Fermerie te Deventer, Muggeplein. De voorstelling start om 20:30 en is om ongeveer 22:15 uur afgelopen.
Reserveer tickets (€ 10,-) via info@sprook.nl, onder vermelding van de naam en datum van de voorstelling.

Zelf leren improviseren? Zie hier het aanbod van Moes met haar ‘dagelijkse dosis impro’

Gegevens

Datum:
januari 17
Tijd:
20:00 tot 22:15
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.sprook.nl/agenda/gek-of-geniaal

Organisator

Theater Sprook
Website:
www.sprook.nl

Locatie

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.