Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HERHALING Tegenlicht Meetup Deventer; over ‘future fashion’

april 4 van: 10:30 tot 12:30

vrije gift

Zondag 7 april is het modedag in Deventer. In dit kader is het zinvol eens stil te staan bij de toekomstige mode. Want mode werkt tot onze verbeelding, maar leidt ook tot allerlei gestuntel. Deze meetup staat in het teken van filosofiemaand Deventer. Het thema van april 2019 is ‘ik stuntel, dus ik ben’. Met name in de verbeelding van onszelf via mode en andere uiterlijkheden stuntelen we wat af.  Ieder jaar worden meer dan 100 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een derde daarvan wordt niet verkocht, nooit gedragen en versnipperd of verbrand. Hoe kunnen we de mode veranderen met behoud van het plezier? Mode is voor iedereen betaalbaar en bereikbaar geworden, maar we kopen veel te veel en de kledingindustrie vervuilt de planeet. Elke seconde wordt wel ergens een vrachtwagen vol nieuwe textiel verbrand. Uit die molen stappen blijkt lastig, zowel voor consumenten als voor ontwerpers en producenten. Kan dit ook anders?

Locatie:  bibliotheek Deventer, stromarkt 18, Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: gratis, wel graag aanmelden via Eventbrite, vrije gift wordt gewaardeerd.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn.  Je bent van harte uitgenodigd. De bijeenkomst is gratis, en vrije gift wordt zeer gewaardeerd. Graag aanmelden via het gratis ticket op eventbrite.  Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Organisator

Tegenlicht meetup Deventer
Website:
https://www.facebook.com/tegenlichtmeetupDeventer/

Locatie

Centrale Bibliotheek Deventer (tuinkamer)
Stromarkt 18
Deventer, Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.bibliotheekdeventer.nl/
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.