Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het raadsel van goed en kwaad

september 19 van: 19:30 tot 20:30

€10,00

In ‘Het Raadsel van Goed en Kwaad’ gaat de auteur en hoogleraar sociologie dieper in op vraagstukken die wetenschappers en schrijvers al eeuwenlang bezighouden. Door vanuit haarzelf te vertellen in een begrijpelijke taal bereikt ze iedereen die op zoek is naar antwoorden op de grote vragen over het leven, de liefde en de dood.
Brinkgreve ondersteunt haar bevindingen met verhalen over de Tweede Wereldoorlog, ziekte, suïcide en de klimaatcrisis. Zo vertelt ze bijvoorbeeld over het kwaad dat bedreven werd door de nazi’s, maar ook over de keuze voor zelfdoding of de veerkracht van slachtoffers die ondanks hun trauma of ziekte toch met plezier doorleven.
Terecht stelt ze dat westerse denkers vooral veel geschreven hebben over verval en vernietiging. Over het goede is in de sociologie en filosofie veel minder geschreven. Ze benadrukt het belang van liefde en contact, en de gevolgen als hieraan een gebrek is.
Zonder alles te willen uitleggen of tips te geven, verkent Christien Brinkgreve aan de hand van persoonlijke verhalen de verwevenheid van de destructieve en vitale krachten.

Entree: € 10,- p.p.
Aanmelden via: administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Gegevens

Datum:
september 19
Tijd:
19:30 tot 20:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.ettyhillesumcentrum.nl/nl/activiteiten/icalrepeat.detail/2019/09/19/879/-/lezing-het-raadsel-van-goed-en-kwaad?filter_reset=1

Organisator

Etty Hillesum Centrum
Website:
https://www.facebook.com/ettyhillesumc/

Locatie

Etty Hillesum Centrum
Roggestraat 3
Deventer, 7411 EP NL
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.