Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale vrouwendag Deventer

maart 8 van: 13:30 tot 17:00

€5,00

Op 8 maart 2020 wordt jaarlijks stilgestaan bij de internationale vrouwendag. Dit jaar staat deze dag landelijk in het teken van 75 jaar Vrijheid. En in Deventer heeft het organiserend comité daar
‘Economische Zelfstandigheid van de Vrouw’ als tweede thema aan toegevoegd. Graag nodigen we je uit om deze dag samen met ons te vieren in de Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer, van 13.30-17.00 uur.
Entree 5 Euro incl. consumptie (alleen contant).

75 Vrijheid
Wij leven in Nederland al 75 jaar in vrijheid, in vrede en zonder oorlog en dat is in de huidige tijd, in de wereld waarin wij nu leven heel bijzonder. Maar ook in onze stad met ruim 80 nationaliteiten, leven veel mensen die de
laatste jaren zijn gevlucht voor oorlog(en) uit hun vaderland en in Nederland een nieuwe toekomst willen opbouwen.

Een wereld te winnen
Hoe groot is de vrijheid van vrouwen in economisch, sociaal en maatschappelijk perspectief. Zijn we gelijkwaardig met de man binnen alle culturen en nationaliteiten? Wij weten dat daar nog een wereld te winnen is. Termen als diversiteit, vrouwenquotum, loonkloof, gelijke behandeling, zijn de afgelopen decennia veelvuldig gepasseerd. De verschillen zijn groot, en daarom moeten we de belangen van vrouwen blijven onderstrepen en is de bewustwording noodzakelijk voor alle generaties.

Bibliotheek Deventer
Op 8 maart 2020 wordt van 13.30 – 17.00 uur in de Bibliotheek Deventer een programma voor, door en met vrouwen georganiseerd, een inspirerende middag met lezingen en een debat waarin economische zelfstandigheid een grote rol speelt met prikkelende stellingen.
Met o.a. Alice van Diepen directeur bestuurder Bibliotheek Deventer,
Keklik Yucel Directeur / Eigenaar KY Consultancy & Artikel 1 in Actie, Liesbeth Grijsen Wethouder gemeente Deventer,
Huri Sahin Raad voor het Openbaar Bestuur,
Ellen Schild architect bij Groen+Schild,
Nuran Florissen oprichtster van Vrouwen voor Elkaar,
Mw. drs C.A. Boonstra feministisch theologe
en Vera Bon: Singer songwriter

Gegevens

Datum:
maart 8
Tijd:
13:30 tot 17:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Website:
facebook.com/acht.maartdeventer.9

Locatie

Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
Deventer,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.