Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IVN, eerste vrijdag van de maand wandeling; de Bannink

augustus 2 van: 09:30 tot 12:00

Gratis

De eerste filosofen waren natuurfilosofen. Zij leerden denken en filosoferen aan de hand van wat ze waarnamen in de natuur. Door publieksactiviteiten op te nemen van het IVN, willen wij accentueren dat natuur ook vandaag de dag belangrijk is als inspiratie voor ons denken en als grondslag voor ons welbevinden.

Eerste-vrijdag-van-de-maand-wandeling.

Startplaats is aan het begin van de Rodijksweg in Colmschate (net voorbij bedrijf Flierman). We gaan dan ook een kijkje nemen bij Jopie Duynhouwer, ecologisch boer op Tuinderij de Haverkamp. Jopie laat ons dan graag zijn bedrijf zien. Er is ook een kleine winkel, dus neem een grote fietstas mee voor allerlei lekkere groenten e.d.!

Meer informatie vind je hier.

Gratis voor leden en niet-leden als kennismaking met het IVN.

Tip: kleed je conform de verwachte temperatuur,
en neem iets te drinken en te eten mee.

Gegevens

Datum:
augustus 2
Tijd:
09:30 tot 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/deventer/activiteiten/wandeling-boetelerveld

Locatie

rodijksweg 2
Rodijksweg 2
Deventer,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.