Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IVN wandeling; Stinsenplanten in Diepenveen

april 5 van: 09:30 tot 12:00

Gratis

De eerste filosofen waren natuurfilosofen. Zij leerden denken en filosoferen aan de hand van wat ze waarnamen in de natuur. Door publieksactiviteiten op te nemen van het IVN, willen wij accentueren dat natuur ook vandaag de dag belangrijk is als inspiratie voor ons denken en als grondslag voor ons welbevinden.

Eerste-vrijdag-van-de-maand-wandeling
Start 9.30 uur op het kerkplein van de dorpskerk in Diepenveen,
Kerkplein 4, 7431 EE Diepenveen.

De mens geeft graag de natuur vorm. Stinsenplant (of stinzenplant) is een in Nederland en Duitsland gangbare benaming voor een groep planten die van oorsprong alleen als ingevoerde sierplantensoort voorkwam. Ze hadden hun natuurlijke verspreidingsgebied veel zuidelijker. Tegenwoordig zie je ze nog steeds in landgoederen, boerenhoven, pastorietuinen en dergelijke. Daar zijn ze oorspronkelijk door de mens geplant, en hebben zich vervolgens gehandhaafd of zijn verwilderd.

Op de oude begraafplaats van het vrouwenklooster in Diepenveen zie je door de stinsenplanten in het voorjaar een veelheid aan kleuren, de holwortel en vingerhelmbloem staan in bloei. Een prachtige plek voor verstilling. Verder lopen we rond Oud-Rande, een oude havezate met veel stinsenplanten.

Gratis voor leden en niet-leden als kennismaking met het IVN.

Tip: kleed je warm en neem drinken en iets te eten mee.

Gegevens

Datum:
april 5
Tijd:
09:30 tot 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/deventer/activiteiten/stinsenplanten-in-diepenveen

Organisator

ivn
Website:
www.ivn.nl/afdeling/deventer/

Locatie

Dorpskerk Diepenveen
Kerkplein 4
Diepenveen,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.