Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ochtend Tegenlicht meetup: Welkom in het Symbioceen

De ochtend-meetup is voor mensen die ‘savonds liever niet de straat op gaan. Op donderdagavond 2 februari vindt de reguliere meetup over dit onderwerp plaats.

februari 2 van: 10:30 tot 12:30

Locatie: Bibliotheek Deventer, theaterzaal, Stromarkt 18, Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: donatie via Eventbriteticket
Meer informatie op www.filosoferenindeventer.nl

Op dit moment leven we in het Antropoceen. Een benaming waarmee we erkennen dat de mens haar onuitwisbare stempel op de ontwikkeling van de aarde drukt met onder andere een klimaatcrisis tot gevolg. Volgens de hoofdpersonen in deze tegenlicht documentaire is het de hoogste tijd voor een transformatie van het Antropoceen naar het Symbioceen: een tijdperk waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren en profiteren van elkaars bestaan. Wat kunnen we leren van de natuur? Hoe kunnen wij welwillend zijn tegenover de natuur? Tegenlicht spreekt met milieufilosoof Glenn Albrecht over het nieuw tijdperk dat ons te wachten staat. Hij verzon een nieuwe vocabulair voor het Symbioceen en inspireerde daarmee diverse onderzoekers en kunstenaars zoals Jalila Essaïdi, Lucas de Man en Iza Awad. Zij houden zich bezig met materialen voor het Symbioceen. Materialen die voortkomen uit de natuur en ook weer kunnen worden opgenomen door de natuur zoals gebruik van zijderupsen, mycelium en kombucha. Materialen waarmee kunstenaars en onderzoekers nu al de menselijke levens in het Symbioceen vorm geven. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Tegenlicht meet up Deventer

Deze Meetup wordt vooraf gegaan door een filosofiecafé Deventer op donderdagavond 26 januari. Naar aanleiding van het nieuwe vocabulaire voor het Symbioceen filosoferen we dan over de wisselwerking tussen taal en werkelijkheid.
De ochtend-meetup is voor mensen die ‘savonds liever niet de straat opgaan. Op donderdagavond 2 februari vindt de reguliere meetup over dit onderwerp plaats. Zie betreffend evenement op  www.filosoferenindeventer.nl voor aanmelding.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen onderzoeken wat de consequenties zijn van dit onderwerp voor onszelf.  Je bent van harte uitgenodigd.

Je kunt deelnemen voor een donatie naar eigen inzicht. Graag aanmelden via Eventbrite. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van – en wordt begeleid door filosoof Trees Schopman (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

donatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

Bekijk de site van Organisator

Bibliotheek Deventer

Stromarkt 18
Deventer,
+ Google Maps