Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Start driedaagse filosofie cursus: Homo Deus en andere toekomstverhalen

mei 1 van: 13:00 tot 17:00

€140

‘Wij zijn als zeelieden die hun schip op open zee moeten reviseren, zonder dat we het in een droogdok kunnen demonteren en herbouwen met gebruik van zijn beste onderdelen.’ Otto Neurath in Anti-Spengler (1921)

Een driedaagse filosofie cursus in het Etty Hillesum Centrum. In mei 2019 wordt weer een filosofiecursus gegeven door Petra Bolhuis en Theo Meereboer. Met teksten van meerdere filosofen, o.a. Harari, Spengler, Rutger Bregman en René Bos zal worden onderzocht welke toekomstscenario’s ons mogelijkerwijs staan te wachten. We leven in interessante, maar ook rumoerige, onzekere, en soms benauwde tijden. Er zijn dus sombere, maar ook optimistische toekomstvisies die besproken zullen worden

Als te lezen boek wordt Homo Deus van Harari aangeraden.

Data en tijden:

 1. Woensdag 1 mei van 13.00 tot 17.00 uur;
 2. Donderdag 2 mei van 10.00 tot 17.00 uur;
 3. Vrijdag 3 mei van 10.00 tot 13.00 uur

Kosten: €140,-, inclusief koffie en thee
Aanmelden via: administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Locatie

Etty Hillesum Centrum
Roggestraat 3
Deventer, 7411 EP NL
+ Google Maps
 • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
 • INSPIRATIE:
  Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
 • DONEER:
  Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
  die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.