Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Start Klassieke Levenskunst (di. avond)

september 17 van: 19:15 tot 22:15

“Levenskunst ligt dichter bij de krijgskunde dan bij de danskunst” – Marcus Aurelius, Romeins keizer(121 – 180)

In de cursus klassieke levenskunst bestuderen we een 6-tal filosofielijnen (Socrates, Aristoteles, Epicurus, Stoa, Cynici-Sceptici en Augustinus). Deze cursus geeft je eveneens een globaal overzicht van – en introductie in de Grieks-Romeinse klassieke filosofie (600 v. Chr. tot 500 na Chr.). Na afloop van de cursus beschik je, naast specifieke kennis over de levenskunst en de algemene filosofische ontwikkeling van die tijd, ook over filosofische teksten en specifieke oefeningen om je eigen levenskunst verder te ontwikkelen.

De Spiegel – filosofische praktijk Deventer/Diepenveen verzorgt meerdere filsofiecursussen, waaronder het drieluik Levenskunst (klassiek, modern en kunst van ouder worden). Meer informatie over het totale cursusaanbod vind je hier.

Levenskunst gaat over de vraag hoe je omgaat met jezelf en anderen, en de lotgevallen die je in het leven overkomen. Je kunt je natuurlijk door geloof, politiek of anderen laten vertellen hoe je je leven dient te leven, maar biedt dit je voldoende houvast voor zingeving in je eigen leven? Wat is voor jou een ‘gelukt’ leven? Hoe essentieel is ‘gelukkig’ zijn, en kun je ook gelukkig zijn als niet alles loopt zoals je verwacht of wenst? Een cursus levenskunst geeft je geen pasklare antwoorden. Maar deze cursus biedt je wel de mogelijkheid om samen met anderen na te denken over de kunst een goed leven te leiden. In de cursus klassieke levenskunst doen we dit aan de hand van een 6-tal filosofielijnen (Socrates, Aristoteles, Epicurus, Stoa, Cynici-Sceptici en Augustinus). Deze filosofieën gaan ervan uit dat er een vooraf bepaalde essentie is van ‘het goede leven’. Aan de mens om deze essentie te ontdekken en er vervolgens naar te gaan leven, om zo zelf gelukkig te worden.

Opbouw van de cursus: De cursus bestaat uit een zestal avondbijeenkomsten van elk drie uur (Cursusdata 17 september; 1 en 15 oktober; 5 en 19 november; 3 december). We starten met een algemene inleiding. Daarna gaan we per les het gedachtegoed van een filosoof of een filosofische denklijn verkennen. Er wordt eveneens aandacht besteed aan de maatschappelijke ontwikkelingen van de betreffende tijd waarin de filosoof of filosofen leefden. Per les wordt een filosofische tekst en praktische oefeningen of aanwijzingen aangeboden voor zelfstudie.

Voorkennis of niveau: De cursus klassieke levenskunst is te volgen zonder enige voorkennis of specifiek opleidingsniveau.

Kosten: Deelname kost €275,00, exclusief ticketservicekosten van €7,25. Minimaal 3, maximaal 10 deelnemers. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, krijg je de inschrijvingskosten retour.

Kortingsmogelijkheden: Meld je je aan voor 12 augustus via Eventbrite, dan krijg je de ticketservicekosten cadeau. Meld je je met twee of meer personen aan dan is er voor de hoofdaanmelder 10% korting voor elke introducee op de cursusprijs. Je kunt maximaal 3 introducees aanmelden waardoor de korting voor de hoofdaanmelder kan oplopen tot 30% van de cursusprijs. Mensen die gebruik mogen maken van de Rechtop coupon krijgen 30% korting op de cursusprijs. Aanmelden voor de cursus met kortingsmogelijk kan door contact op te nemen met de organisator. Je krijgt dan een betalingsverzoek op maat.

Eveneens interessant… Zie overig geplande evenementen.

€275

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

Bekijk de site van Organisator

Spiegel-filosofische praktijk Diepenveen-Deventer

Randerstraat 24
Diepenveen, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie