Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op 'lees verder' link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Loading Events

« All Events

Tegenlicht Meet Up Deventer: de free press show

October 6 van: 10:30 tot 12:30

Locatie: Bibliotheek Deventer, theaterzaal, stromarkt 18, Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: donatie.
Reserveer je ticket hier via Eventbrite.

Onafhankelijke journalistiek staat wereldwijd onder druk. In veel landen worden journalisten gehinderd, verwond of zelfs vermoord tijdens hun werk. Heeft journalistiek nog een toekomst? Kunnen we eigenlijk zonder?

Volgens het Volkstribunaal voor de Moord op Journalisten wordt 81 procent van de moordzaken op journalisten niet opgelost. De afgelopen tijd zijn al meer dan twintig verslaggevers omgekomen in de oorlog in Oekraïne. En in Rusland, het grootste land ter wereld, bestaan nu helemaal geen onafhankelijke nieuwsmedia meer. Ook Nederland is op de World Press Freedom Index gezakt van plaats 6 naar 28.
Toch tonen veel journalisten zich strijdvaardig. Ze gebruiken datamining en hackermethodes of zetten nieuwe netwerken en internationale samenwerkingen op. Dankzij hun doorzettingsvermogen en vindingrijkheid is de journalistiek als het mythische Griekse monster Hydra: voor elk hoofd dat wordt afgehakt, groeien er twee nieuwe aan.
Maar waar zal dit eindigen? Hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? Wat is onze rol als burgers? Kunnen we het tij keren en een veiligere omgeving creëren voor de waarheidsvinding?

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn.  Je bent van harte uitgenodigd. De bijeenkomst is voor vrije gift. Graag aanmelden via het ticket op Eventbrite. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

donatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

View Organizer Website

Bibliotheek Deventer

Stromarkt 18
Deventer,
+ Google Map
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je 'filosoferen in Deventer' een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.