Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tegenlicht meet up Deventer: de weerbare democratie

september 2 van: 10:30 tot 12:30

Op donderdagochtend 2 september om 10.30 uur is het weer zo ver. Eindelijk een nieuwe Tegenlicht Meet up Deventer in bibliotheek Deventer. We zitten in de theaterzaal. Er is plek voor maximaal 16 personen, dus meld je aan via Eventbrite!

De weerbare democratie

De polarisatie in Europa groeit, de electorale steun voor populisten is erg groot. Overal zijn grote groepen ‘ontevredenen’ te vinden. Is onze democratie sterk genoeg om deze kloof tegen te gaan?

De kloof in de samenleving lijkt groter te worden. Globalisering, migratie, groeiende ongelijkheid, minder bestaanszekerheid en de huidige coronacrisis lijken westerse maatschappijen in tweeën te splitsen. Grote groepen voelen zich niet vertegenwoordigd. Dankzij sociale media kunnen zij elkaar steeds makkelijker vinden. Tegelijkertijd weten radicaal-rechtse influencers en politici hen steeds makkelijker te bereiken én te bespelen. In deze uitzending onderzoekt VPRO Tegenlicht de beste ideeën die onze democratie weerbaarder maken tegen de autoritaire verleiding.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht.

We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Je bent van harte uitgenodigd. Graag aanmelden via het ticket op Eventbrite.

Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Voor de bijeenkomst wordt een vrije gift gevraagd. Kun je niet deelnemen maar wil je toch graag doneren? Doneer dan hier via filosoferen in Deventer.  Je gift wordt zeer gewaardeerd!

Locatie: Bibliotheek Deventer, theaterzaal, stromarkt 18, Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: vrije gift.

Gegevens

Datum:
september 2
Tijd:
10:30 tot 12:30
Evenement Tags:

Locatie

Centrale Bibliotheek Deventer (tuinkamer)
Stromarkt 18
Deventer, Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.bibliotheekdeventer.nl/
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.