Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond Tegenlicht Meet Up Deventer: ‘mijn bullshitbaan’

juni 1 van: 19:30 tot 21:30

Dit is de laatste meet up in oude setting en begeleid door filosoof Trees Schopman. Na de zomer neemt bibliotheek Deventer het stokje definitief over en zet Meet Up Deventer op haar eigen wijze voort.

Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Waarom stoppen we niet gewoon met die bullshitbanen? Het fenomeen ‘bullshitbaan’ werd op de kaart gezet door de Amerikaanse antropoloog David Graeber. Het beeld dat hij schetst, verklaart een hoop hedendaagse fenomenen, waar economen, sociologen en politicologen zich eerder geen raad mee wisten. De almaar uitdijende bureaucratie in bedrijven, bijvoorbeeld, waar niets of niemand effectiever of productiever van wordt. Maar er zijn (ex-)werknemers bij wie het kwartje valt. Bij de overheid, in het bedrijfsleven, en bij multinationals doorbreken zij het bullshit-taboe. Hun werk, zeggen ze, slaat nergens op. Ze schetsen een ontluisterend beeld van een kantoortuin waarin de belangrijkste taak van de werknemer is dat hij of zij meespeelt in de bullshitpoppenkast. Hoe lang geloven we nog in betaald werk als het hoogst haalbare? Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Tegenlicht meet up Deventer.

Deze Meetup wordt vooraf gegaan door een filosofiecafé Deventer op donderdagavond 25 mei. Naar aanleiding van de geplande documentaire ‘mama please call me’ filosoferen we over moderne slavernij. Is slavernij enkel een begrip uit het verleden? Of doen zich nog steeds vormen van slavernij voor Zie de agenda van www.filosoferenindeventer.nl voor meer informatie.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. In tegenstelling tot vele andere meetups werken wij niet met externe sprekers, maar met betrokken geïnteresseerden en (ervarings)deskundige in het aanwezige publiek. Daardoor is er maximale ruimte voor uitwisseling van gedachten en het ontmoeten van andere geïnteresseerden. We starten om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start de discussie. Wil je alleen aansluiten bij de discussie, ook dan ben je van harte welkom. Reserveer ook dan je plek met een Eventbriteticket. In de discussie gaan we met de aanwezigen onderzoeken wat dit onderwerp voor onszelf en onze directe omgeving betekent. Je bent van harte uitgenodigd. Je kunt deelnemen voor een donatie naar eigen inzicht en je aanmelden via Eventbrite.

Voor mensen die ‘savonds liever niet de straat opgaan is er op donderdagochtend 1 juni een ochtend meet up over dit onderwerp. De ochtend meet up wordt uitgevoerd door een medewerker van bibliotheek Deventer. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van – en wordt in de avond begeleid door filosoof Trees Schopman (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Je kunt deelnemen voor een donatie naar eigen inzicht. Lukt het niet of wil je niet via Eventbrite je ticket te reserveren? Verzeker je dan van een plek door donatie via deze link.

Donatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

Bekijk de site van Organisator

Centrale Bibliotheek Deventer (tuinkamer)

Stromarkt 18
Deventer, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie