Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Loading Events Deprecated: tribe_get_view is deprecated since version 5.13.0! Use On version 6.0.0 this function will be removed. Please refer to https://evnt.is/v1-removal for template customization assistance. instead. in /customers/e/2/e/filosoferenindeventer.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323

« All Events

  • This event has passed.

Tegenlicht Meetup Deventer; waarheid als wapen

May 5 van: 10:30 tot 12:30

Locatie: Bibliotheek Deventer, theaterzaal, stromarkt 18, Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur.
Kosten: reserveer hier je ticket via Eventbrite voor een vrije gift.
Meer informatie op www.filosoferenindeventer.nl

In de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de juiste informatie van levensbelang, maar de Russen lijken meesters in het strategisch inzetten van desinformatie. Voortdurend produceren Russische trollen hele en halve onwaarheden, nepnieuws dat verschijnt op sociale media en nieuwssites. Doel is verwarring te zaaien, bevolkingsgroepen uit elkaar te spelen en bondgenootschappen onder spanning te zetten. In de Baltische staten zijn ze gewend aan deze informatieoorlog. Ze worden al jaren bestookt met desinformatie vanuit Rusland. Litouwen loopt voorop in de strijd tegen desinformatie. Hun leger heeft een controlroom die 24 uur per dag de media monitort op nepnieuws. Daarnaast is het land rijk aan een vrijwilligersleger van trollenbestrijders, de online Elfen, die samenwerken met de fake news-jagers van DebunkEU.org.

VPRO Tegenlicht filmde twee jaar geleden al met deze Elfen en nu met de Russische opmars in Oekraïne keert Tegenlicht terug naar Vilnius, waar de strijd tegen deze desinformatie nog heviger wordt uitgevochten dan destijds. Hoe vecht je succesvol tegen desinformatie en leugens?

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn.  Je bent van harte uitgenodigd. 

Er is plek voor maximaal 25 deelnemers.  Reserveer je ticket via Eventbrite voor een vrije gift. Kun je niet deelnemen aan deze bijeenkomst, maar wil je graag dat dit initiatief blijft bestaan? Steun ons dan via een donatie.
Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman (zie o.a. filosoferenindeventer.nl of filosofischepraktijkdeventer.nl).

Link eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/325168095527

Free vrije gift

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

View Organizer Website

Bibliotheek Deventer

Stromarkt 18
Deventer,
+ Google Map
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.