Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vrijmetselarij Deventer – open avond: Ik struikel, dus ik ben

april 24 van: 19:30 tot 22:00

Gratis

Beleef op deze open avond de vrijmetselarij bij Loge Pentagram in Deventer! Altijd al willen weten wat vrijmetselarij inhoudt? Dan is dit uw kans om hier persoonlijk kennis mee te maken.
(Zowel mannen als vrouwen welkom op deze avond.)

Ook vrijmetselaren zijn mensen die stuntelen en struikelen.
Met hun bijzondere methode van werken (symbolen en rituelen) hebben zij een hulpmiddel dat hen in hun levensloop tot steun is. Mogelijk bent u al een tijdje geïnteresseerd in de vrijmetselarij of bent u er al eens op geattendeerd?  Misschien zoekt u naar wat verdieping in uw leven? Of u bent op een punt in uw leven aangekomen om de zoektocht naar de grote vragen in het leven met gelijkgestemden voort te zetten. Misschien  bent u gewoon nieuwsgierig. In ieder geval..u bent van harte welkom op de open avond van Loge Pentagram. Op deze avond kunt u meemaken hoe een samenkomst bij ons verloopt. Ook kunt u met uw vragen terecht.

Vrijmetselarij staat voor vrijheid, verdraagzaamheid, broederschap.
Drie trefwoorden waarmee de vrijmetselarij kan worden gekarakteriseerd. De vrijmetselaar komt in de loge om ‘beter mens’ te worden. Niet om beter te worden dan een ander, maar om zichzelf te verbeteren. Een mens bij wie denken, voelen en willen in harmonie zijn. In vrede met zichzelf en zijn omgeving. Vrijmetselaren zijn gewone mensen, wie niets menselijks vreemd is. Het is niet toevallig dat het ‘ken uzelf’ steeds weer aan hen wordt voorgehouden. Tegenwoordig zouden we zeggen: ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’.

Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing.
En zeker geen sekte of geheim genootschap. De Orde van Vrijmetselaren, waar Loge Pentagram deel van uitmaakt, is een democratische vereniging, waarvan de leden streven naar verdieping van inzicht. In dat streven staat de Orde natuurlijk niet alleen. Maar de vrijmetselarij onderscheidt zich van andere organisaties op dat terrein door haar bijzondere methode van werken. Zij maakt daarbij gebruik van symbolen en rituelen, die op zinnebeeldige wijze de levensloop van de mens uitbeelden.

Programma van de avond.
Een van de leden van onze Loge zal in een korte voordracht met u delen wat vrijmetselarij voor hem betekent in zijn leven. Een ander lid neemt u mee in hoe wij werken met symbolen en rituelen. Deze voordrachten zijn bedoeld om een gesprek tussen inleiders, belangstellenden en leden op gang te brengen over deze thema’s. Na afloop kunt u onder genot van een drankje ook met andere leden van onze loge over hun persoonlijke beleving van gedachte wisselen. Vragen staat vrij!

Datum: woensdag 24 april 2019,
Tijd:
ontvangst vanaf 19.30 uur, start om 20:00 uur.
Plaats:
Logegebouw Deventer, Rijkmanstraat 10 te Deventer.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u zich wenden tot onze secretaris via: secretaris@logepentagram.nl  of tel. 06 81612415
Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk; we stellen het wel op prijs.

Gegevens

Datum:
april 24
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
http://www.logepentagram.nl/

Organisator

vrijmetselaars Deventer
Website:
http://www.logepentagram.nl/

Locatie

loge vrijmetselaars
Rijkmanstraat 10
Deventer, Nederland
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.