Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Antropoceen, lezing door Prof. dr. René ten Bos

13 november 2018 van: 20:00 tot 22:00

€7,50

Het antropoceen is het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden. Die invloed heeft catastrofale gevolgen: het stijgen van de zeespiegel, klimaatopwarming en het uitsterven van soorten zijn slechts enkele voorbeelden. René ten Bos constateert in het antropoceen een fundamentele desoriëntatie: we dwalen door dit tijdperk zonder te weten waarheen  we moeten gaan en wat we met de aarde aan het doen zijn.

René ten Bos (1959) is hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Denker des Vaderlands. Van zijn hand verschenen bij Boom onder meer Dwalen in het antropoceen (2017, genomineerd voor de Socratesbeker 2018),  Water (2014, genomineerd voor de ECI-prijs) en Bureaucratie is een inktvis (2015) Met dat laatste boek won Ten Bos de Socratesbeker 2016.

Aanmelding
Kaarten á 7,50 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Oonk te Twello en op de avond zelf in de kerk.
Reserveren kunt u tot 10 november a.s. via wilpselezingen@gmail.com
Uw reservering blijft geldig tot vijftien minuten voor aanvang.
De kerk is open vanaf 19.15 u. Er is een boekentafel.

Gegevens

Datum:
13 november 2018
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€7,50
Website:
https://www.dorpskerkwilp.nl/programma/prof-dr-rene-bos/

Organisator

Dorpskerk Wilp
Website:
https://www.dorpskerkwilp.nl/

Locatie

Dorpskerk Wilp
Kerkstraat 35
Wilp, 7384 AS
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.