Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Deventer in Dialoog; Leven is als viool leren spelen terwijl je een concert geeft

april 16 van: 14:00 tot 16:00

€5,00

Het leven is als viool leren spelen terwijl je een concert geeft! Wat raakt je in deze uitspraak? Wat is je ervaring hiermee? Herken je het? Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk is het om jezelf en anderen de ruimte te gunnen om al doende te leren? En werkt de tijd en maatschappij waarin wij leven mee of tegen? En wat betekent dit voor onze kinderen en ons onderwijs? En voor ons gevoel voor rechtvaardigheid? Welke fouten mogen we wel en niet straffeloos maken?

Een groot onderwerp met veel kanten, maar in deze dialoog houden we het heel klein en dicht bij onszelf. We luisteren open, nieuwsgierig en met respect naar elkaar, delen onze eigen ervaringen, waarderen ieders inbreng en verrijken onszelf hiermee. We gaan niet in discussie of debat, we hoeven geen gelijk te hebben of te halen. We zijn gewoon nieuwsgierig en willen leren van het geven en ontvangen van informatie van en aan elkaar. 

Ook benieuwd naar zo’n ervaring? Schrijf je in voor één van de dialogen, je bent van harte welkom! Het volgende dialoog is donderdagavond 18 april. Zie het betreffende evenement.

Datum: Dinsdag 16 april;  14.00-16.00 uur
Locatie: Hof van Salland, dorpstraat 30, Diepenveen

Aantal: Minimaal 3 en maximaal 7 personen
Kosten: €5,- per persoon, inclusief 1 koffie / thee
Gratis aanmelden via Eventbrite, betaal je bijdrage tijdens de dialoog zelf.
of rechtstreeks bij evdbuijs@van-klaveren.nl 

Gegevens

Datum:
april 16
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-middagdialoog-leven-is-viool-leren-spelen-tijdens-concert-58942220769

Organisator

Deventer in Dialoog
Website:
http://www.deventerindialoog.nl/

Locatie

Hof van Salland
Dorpstraat 30
Diepenveen,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.