Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Elsz de Roos; socratisch dialoog over ‘vriendschap’.

april 18 van: 19:30 tot 21:30

€7,50

Donderdag  18 april
in het Etty Hillesum Centrum, roggestraat 3, Deventer
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Prijs €7,50
Maximaal 12 deelnemers, gratis aanmelen via Eventbrite. Je betaalt ter plekke op de avond zelf.

Workshop – een socratisch dialoog aan de hand van een gedicht
Hoe definieer je wat vriendschap is of vrijheid of trouw? Als je het probeert merk je, net als de Griekse filosoof Socrates, dat je iets wilt verwoorden dat zich niet eenvoudig in taal laat vangen. Het zijn begrippen die boven het verstandelijke weten uitstijgen. In deze workshop gaan we in de vorm van een Socratisch dialoog ontdekken hoever we komen. Hierbij nemen we  een gedicht als uitgangspunt. Albert Camus zei niet voor niets ‘Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan’.

Elsz de Roos (1961)– dichter/fotograaf, geestelijk begeleider, gespreksleider ethisch beraad
Van 12 april tot en met 19 mei is er eveneens een expositie van Elsz te zien in het Etty Hillesum Centrum. De expositie bestaat uit foro’s en gedichten. Met haar gedichten en foto’s geeft zij uitdrukking aan alledaagse ervaringen. Inspiratie vindt zij in de natuur en in contact met de ander. Als algemeen geestelijk begeleider werkt zij met mensen met een beperking. Met hen staat zij  stil bij levens- en zingevingsvragen. Dit zijn vaak indringende en inspirerende gesprekken die laten zien hoe uniek de individuele mens is en hoe ingewikkeld het bestaan kan zijn.

Organisatoren

Elsz de Roos
Etty Hillesum Centrum

Locatie

Etty Hillesum Centrum
Roggestraat 3
Deventer, 7411 EP NL
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.