Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosoferen met kinderen, hoe begin je?

april 23 van: 19:30 tot 22:30

vrije gift

Deze avond krijg je veel inspiratie en informatie over hoe je kunt filosoferen met kinderen. Hoe begin je? Wat is een fijne structuur voor een filosofisch moment in de klas? Hoe koppel ik filosofie aan zaakvakken als geschiedenis en aardrijkskunde? Je doet verschillende werkvormen die je direct de volgende dag kan toepassen. Interessant voor leerkrachten en ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Aantal deelnemers: minimum = 4, maximum = 16
Locatie: Zwolle
Tijd: 19.30
Kosten: pay what feels good. (je krijgt de bankgegevens van De Denksmederij en je mag betalen wat je prettig vindt. 50% van de opbrengst gaat naar Brooke Hospital for Animals)
Opgeven via post@denksmederij.nl

Gegevens

Datum:
april 23
Tijd:
19:30 tot 22:30
Kosten:
vrije gift
Evenement Categorie:
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.