Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofiecafé Deventer; baas over eigen lijf.

maart 7 van: 20:00 tot 22:00

€8,50

Locatie: Fermerie, muggeplein 9, Deventer
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Kosten: entree €8,50 (ticket eventbrite of betalen op avond zelf).
Meer informatie op www.filosoferenindeventer.nl

In hoeverre zijn wij nog baas over onszelf en ons eigen leven als we medisch een verplicht open boek worden voor onze omgeving? In hoeverre kunnen we een DNA analyse weigeren in de toekomst als de overheid meent het verplicht te moeten stellen in kader van preventief ziekteverzuim en kostenbesparing? Is ons lichaam eigenlijk nog wel van onszelf in een maatschappij waarin men meent ons lichaam preventief te moeten vaccineren en onze identiteit en gezondheidsrisico’s vast te moeten leggen in een vingerafdruk of een DNA analyse? Of is eigenaar zijn van eigen lijf en geest sowieso een illusie, omdat we leven bij gratie van de samenleving? Uitdagende vragen om in ons filosofiecafé over na te denken. Doe je mee? Boek je ticket met vroegboekkorting via eventbrite.

In dit filosofiecafé borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht Meet Up. Deze keer was dit de VPRO-Tegenlichtdocumentaire ‘de verovering van ons DNA’. In deze documentaire wordt de vraag gesteld hoe wij onze data kunnen beschermen als DNA-analyse vanzelfsprekend gezien wordt als de toekomst van de gepersonaliseerde geneeskunde. Waar in Nederland volop gediscussieerd wordt over een elektronisch patiëntendossier hebben de Esten al hun gezondheidsgegevens altijd bij de hand op hun E-card. In Nederland werken sommige ziekenhuizen ook al met genetische data en bieden startups DNA testen aan op basis waarvan lifestyle adviezen geven worden. Maar een wet en één veilig E-health systeem heeft Nederland nog niet. Wordt het niet tijd dat Nederland ook een wet op de genetische data in het leven roept?

Eerste meetup gemist? Je kunt nog meedoen met de herhaling van de meetup op donderdagochtend 7 maart in de Centrale bibliotheek Deventer. Zie betreffend evenement op de kalender van filosoferenindeventer.nl. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Gegevens

Datum:
maart 7
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€8,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofiecafe-deventer-baas-over-eigen-lijf-55403066062

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Telefoon:
0570641279
E-mail:
schopman[at]despiegel..nl
Website:
https://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/

Locatie

De Fermerie
Muggeplein 9
Deventer,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.