Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geweldloze/verbindende communicatie in relaties (3 dinsdagavonden)

27 november 2018 van: 19:00 tot 22:00

€96,80

Communicatie is de brug waarover we elkaar bereiken in het samenleven en samenwerken.  Hoe vaak blijken er op die brug allerlei obstakels te zijn waardoor de communicatie moeizaam is of helemaal mis loopt? Omgaan met conflicten en het herkennen en verwoorden van je eigen behoeften blijkt moeilijk te zijn. In deze cursus verkennen we waar onze conflicten zich voordoen en hoe we hier op een andere manier mee om zouden kunnen gaan.

In de cursus geweldloze/verbindende communicatie staan we o.a. stil bij  de theorie van M. Rosenberg en onderzoeken we voorbeelden aan de hand van onze eigen praktijk.

Opbouw van de cursus: De cursus bestaat uit een drietal wekelijkse bijeenkomsten van elk drie uur. We starten met een korte inleiding over communicatie en wat hierin zoal mis kan gaan. Daarna verdiepen we ons in de nodige theorie en ondersteunende filmpjes. Aan de hand van dit alles kijken we naar onze eigen communicatie en hoe we die kunnen verbeteren. Het aantal deelnemers is beperkt om een interactieve cursus te kunnen garanderen (minimaal 6, maximaal 12).

Voorkennis of niveau: De cursus geweldloze / verbindende communicatie is te volgen zonder enige voorkennis of specifiek opleidingsniveau.

Docente: Je docente is drs Trees Schopman, o.a filosoof, (bedrijfs)maatschappelijk werker en mediator. Wil je meer weten? Kijk hier.

Kosten: Deelname kost €96,80 Je kunt je gratis aanmelden via Eventbrite. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6) gaat de cursus definitief van start en krijg je een betalingsverzoek.

Mensen met een minimaal inkomen kunnen via de kortingsregeling van Rechtop gebruik maken van een speciaal aanbod.

Gegevens

Datum:
27 november 2018
Tijd:
19:00 tot 22:00
Kosten:
€96,80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-geweldloze-verbindende-communicatie-51956187355

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Telefoon:
0570641279
E-mail:
schopman@despiegel.nl
Website:
https://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/

Locatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS NL
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je filosofie, en vooral filosoferen in Deventer een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.