Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HV CAFÉ DEVENTER: “DE VERANDERENDE ROL VAN SOLIDARITEIT IN DE MAATSCHAPPIJ”

11 november 2018 van: 14:00 tot 16:30

Gratis

Sjaak van der Velden, zoals hij zelf zegt: eigengereid historicus, is sinds 2000 actief als schrijver van boeken, artikelen en columns en daarnaast als spreker op talloze bijeenkomsten. Met name op het gebied van de geschiedenis van de Nederlandse arbeidsverhoudingen, vakbeweging, politieke partijen, stakingen, In de media noemen ze hem vaak ‘stakingsexpert’ of ‘vakbondshistoricus’, maar zijn kennis gaat veel verder dan dat.

Het is belangrijk dat mensen hun geschiedenis kennen. Dat voorkomt niet dat we fouten maken, maar geeft in ieder geval bewustzijn van waar we met zijn allen vandaan komen. Dat geldt voor individuen, vakbonden, politieke partijen, maar ook voor voetbalclubs en dus eigenlijk iedereen.
Nederland is veranderd van de verzorgingsstaat, met een utigebreid stelsel van voorzieningen en een goed maatschappelijk middenveld, in een land waarin de markt een steeds voornamer rol speelt. Een eufemisme is ‘participatiesamenleving’. Het klinkt goed, maar hoe is het gesteld met onderlinge solidariteit, met het echte samen leven? Staat ons sociale stelsel onder druk? En is er een antwoord op neo-liberaal beleid en privatisering?
Onderwerpen die ongetwijfeld aan de orde komen in zijn lezing.

Gegevens

Datum:
11 november 2018
Tijd:
14:00 tot 16:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://humanistischverbond.nl/agenda/hv-cafe-deventer-de-veranderende-rol-van-solidariteit-in-de-maatschappij

Locatie

loge vrijmetselaars
Rijkmanstraat 10
Deventer, Nederland
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.