Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…

Wil je de maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HV CAFÉ DEVENTER: “ERFDELEN ALS DUURZAME OPLOSSING VOOR NIEUW SAMENLEVEN”

9 december 2018 van: 14:00 tot 16:30

Gratis

Diepenvener Pieter Parmentier werkt vrijwel permanent aan een betere wereld voor z’n kleindochters. Dat lijkt heel ambitieus maar komt gewoon neer op een steentje bijdragen.

Bijvoorbeeld door het organiseren van projecten, campagnes, gastlessen en conferenties t.b.v. duurzame ontwikkeling. Daarbij richt hij zich op iedere relevante doelgroep en op onderwerpen die variëren van energiebesparing- en opwekking tot MVO, Fair Trade, circulaire economie, basisinkomen, Erfdelen, enz. Centraal staat het bevorderen van kennisuitwisseling.
Erfdelen is een onderwerp dat hem na aan het hart ligt: passieve huizen, actieve bewoners, duurzaam en zorgzaam. Elke dag komen in Nederland 5 boerderijen leeg te staan. Hier ligt dus een kans om dromen waar te maken. De inleider neemt ons daarin mee.

Gegevens

Datum:
9 december 2018
Tijd:
14:00 tot 16:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://humanistischverbond.nl/agenda/hv-cafe-deventer-erfdelen-als-duurzame-oplossing-voor-nieuw-samenleven

Locatie

loge vrijmetselaars
Rijkmanstraat 10
Deventer, Nederland
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .

  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je filosofie, en vooral filosoferen in Deventer een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *