Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing door Paul Scheffer, over ‘mensen en grenzen’.

14 december 2018 van: 16:00 tot 18:00

€10,00

Op vrijdagmiddag 14 december geeft Paul Scheffer een lezing in Museum Geert Groote Huis (GGH) met als titel: ‘Mensen en grenzen – hoe maakbaar is migratie?’
De lezing start om 16.00 uur, inloop is vanaf 15.45 uur.
Een toegangsbewijs kost € 10,- , voor vrienden van het GGH is de prijs slechts € 5,-.

Over Paul Scheffer
Paul Scheffer (1954) is publicist en hoogleraar Europese studies. Hij was eerder onder meer correspondent in Parijs en Warschau. Sinds 1990 schrijft hij voor NRC Handelsblad. Zijn artikelen verschenen in tal van grote Europese dagbladen. Van 2003 tot 2011 was Scheffer buitengewoon hoogleraar grootstedelijke vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij hoogleraar Europese studies aan de universiteit van Tilburg en de Universiteit van Amsterdam.

Vrijheid behouden door grenzen te stellen
Al sinds Paul Scheffer de val van de Berlijnse Muur meemaakte, is hij geïntrigeerd door grenzen. Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en verder uitgewerkt. Voor hem bestaat er geen vrijheid zonder vorm: een open samenleving vraagt om grenzen. Maar hoe voorkomen we dat opnieuw muren worden opgetrokken? Onlangs verscheen zijn boek ‘De vorm van vrijheid’. Gebruikmakend van geschiedenis, filosofie en geografie analyseert hij de hedendaagse globalisering. Daarbij trekt hij ferme conclusies over Europa. Hij gaat in op de toekomst van de Europese Unie die de binnengrenzen heeft geslecht, maar nog geen afdoende bescherming van haar buitengrenzen heeft.

Wat kost de toegang?
Toegang tot de lezing kost € 10,- per persoon. Vrienden en vrijwilligers van het Geert Groote Huis betalen slechts € 5,- per persoon. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Museum Geert Groote Huis of per mail. Kijk voor meer informatie over de ticketverkoop op http://www.geertgrootehuis.nl/agenda/geert-groote-najaarslezing-paul-scheffer/

Gegevens

Datum:
14 december 2018
Tijd:
16:00 tot 18:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
http://www.geertgrootehuis.nl/agenda/geert-groote-najaarslezing-paul-scheffer/

Organisator

Geert Groote Huis
Website:
https://www.facebook.com/GeertGrooteHuis/

Locatie

Geert Groote Huis
Lamme van Dieseplein 4
Deventer, 7411 LX NL
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.