Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren…
Interessant? Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op ‘lees verder’ link of dubbelklik op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Yoga Lezing; stuntel en kom boven

april 12 van: 20:00 tot 22:00

€10,00

Helaas is deze lezing vanwege familie omstandigheden geannuleerd!

‘’Ik stuntel dus ik ben’’ is het thema van de nationale maand van de filosofie.  Wat heeft de yogafilosofie ons hierin te bieden in de aarde en de mens die dooooordraait?   “We zitten op dit moment in een spirituele crises  en  er niets meer heilig is voor ons.  Als we onszelf in het centrum van de wereld blijven zetten, dan vernietigen we de aarde.  God en de goddelijke natuur en dat soort woorden vinden we ouderwets en achterhaald’’ aldus filosoof Paul Kingsnorth.   Hij pleit voor het herleven van besef van het sacrale.

Maar hoe kun je het goddelijke in de lucht, de zee , de aarde, de ander etc vinden? Vanuit de yogafilosofie licht ik hierover een tipje van de sluier op.  Mogelijk gaat u met een ander perspectief op stuntelen naar huis. De input voor de lezing komt uit het boek Yoga Sutra’s van Patanjali maar de lezing wordt gelardeerd met voorbeelden uit het nu.

Bij yoga denken we vaak aan  fysieke houdingen (asana’s) en fysieke en mentale gezondheid, ontspannen etc.  Maar we zijn veel meer dan ons fysieke lichaam, onze gedachten, onze emoties etc, We zijn bewustzijn, we zijn liefde, we zijn goddelijk. In Oosterse filosofieën en tradities weten ze dit al 5000 duizend jaar.

Een lezing (interactief) met achteraf tijd voor vragen en discussie, en thee.
Maakt je dit nieuwsgierig,  meld je dan aan!

Datum: 12 april  om 20.00 uur
Locatie: Yogica,  Brinkgreverweg 13  Deventer
Kosten: € 10,00
max. 30 deelnemers
Aanmelden via Eventbrite
Of rechtstreeks via marjan@yogica.net of bel 06 520 585 57 

 

 

 

Gegevens

Datum:
april 12
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-ik-stuntel-en-kom-boven-58936772473

Organisator

Marian Hulshof
Website:
http://www.yogica.net/

Locatie

Yogica
Brinkgreverweg 13
Deventer,
+ Google Maps
  • Vind je dat jouw evenement thuishoort op deze kalender? Meld het dan via dit aanmeldformulier .
  • INSPIRATIE:
    Wil je filosoferen, dan heb je input nodig die je aan het denken zet. Filosofie vindt haar inspiratie in de natuur (IVN), de kunst (kunstenlab),en in het kiezen van een bepaalde levenshouding die aanzet tot denken (humanisme)
  • DONEER:
    Het platform ‘filosoferen in Deventer’ is een laagdrempelige voorziening
    die kosteloos of voor een vrije gift wordt aangeboden. Draag je ‘filosoferen in Deventer’ een warm hart toe? Help ons dan deze site in de lucht te houden  en steun ons met je donatie.