Filosoferen met kinderen en jongeren
“Je mag zeggen wat je denkt, zonder dat het fout is!” Kinderen en jongeren zijn positief na afloop van een filosofisch gesprek. Geschikt voor een klas in het basis- en voortgezet onderwijs of in een andere groep. Bij een tentoonstelling biedt een filosofisch gesprek iets extra’s. Voor begeleiding, overleg over een thema en een datum: neem contact op met Dick Keijzer.

Dick Keijzer, actief als: filosofisch gespreksbegeleider, museumdocent, educatief vrijwilliger
opleidingsachtergrond: andragologie, cultuurwetenschappen, filosofie
werkachtergrond: docent, trainer, manager in het hoger onderwijs, onderwijsadviseur
Socratisch gesprek bij knellende vragen
Een socratisch gesprek dient niet alleen als vertier. Het doet een beroep op alle gesprekspartners zich eerlijk en kwetsbaar op te stellen in een gesprek rond een vraag. Een vraag die antwoorden nodig heeft. Het antwoord wordt je niet gegeven door de gespreksbegeleider. De gespreksleider helpt je wel los te komen uit je eigen vastgeroeste denkpatronen. Denkpatronen waardoor je tot op heden het antwoord niet vond. Wil jij graag wakker geschud worden en je denken opfrissen? Dit socratisch gesprek leent zich voor knellende vragen die jij als individu, of jullie als levenspartners of team in leven en werk ervaren. Meer weten? Neem contact op met Trees Schopman of kijk bij De Spiegel-filosofische praktijk Deventer.

Trees Schopman, o.a. initiatiefnemer van platform filosoferen in Deventer en organisator van tegenlicht meet up- en filosofiecafé Deventer
Opleidingsachtergrond: maatschappelijk werk, management en P&O, supervisiekunde, mediation, filosofie en religiewetenschappen
Werkervaring: (bedrijfs)maatschappelijk werk, coaching en loopbaanbegeleiding, interculturele begeleiding, trainer / docent en onderzoeker HBO, gespreksleider bij maatschappelijke evenementen.