Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofiecafé Deventer; chaos

april 4 van: 20:00 tot 22:00

De mens zal nooit afstand doen van het echte lijden, dat wil zeggen, van verwoesting en chaos. Lijden – dat is immers de enige oorzaak van het bewustzijn.(Fjodor M. Dostojewski- Russisch schrijver 1821-1881)

Onze moderne samenleving is gebaseerd op orde. We proberen chaos uit te bannen, maar met de aanhoudende stroom crises lijkt de maatschappelijke chaos compleet. Hoe verhoudt de mens zich tot chaos? Is het een bron voor creativiteit en pluraliteit, of juist een bron van onzekerheid en geweld? In april, de maand van de filosofie, staat het thema ‘chaos’ centraal.
Stephen Hawking (Brits fysicus en cosmoloog,1942-2018) vroeg zich af of hoe het menselijk ras nog 100 jaar kan overleven in een wereld die politiek, sociaal en ecologisch in chaos verkeert. Volgens John Updike (Amerikaans schrijver en criticus, 1932-2009) is chaos Gods lichaam en orde des duivels keten. Hoe verhouden deze twee uitspraken zicht tot elkaar? Wat denk jij?

Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. De ware kunst van filosoferen is niet zozeer het geven van je mening, maar eerder het stellen van de juiste vraag en onderzoeken van je eigen aannames. Heb jij dat vermogen of wil je dit (beter) leren? Kom dan naar het filosofiecafé. Doe je mee? Meld je dan snel aan en reserveer je plek via Eventbrite. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. De avond vindt plaats in de bovenzaal van het gezellige EETCAFÉ DE 7E HEMEL, grote kerkhof 28, Deventer.

Locatie: Eetcafé de 7e hemel (bovenzaal) , Grote Kerkhof 28, Deventer
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Aanmelden en kosten: vrije gift en aanmelden via Eventbrite ivm maximum groepsgrootte.

De avond wordt georganiseerd en begeleid door filosoof Trees Schopman van de Spiegel – filosofische praktijk Deventer.

Link eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/861120363187?aff=oddtdtcreator

donatie via Eventbrite

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

Bekijk de site van Organisator

Eetcafé de 7e hemel

Grote Kerkhof 28
Deventer, 7411 KV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie