Filosofie op verzoek

Filosoferen met kinderen en jongeren

“Je mag zeggen wat je denkt, zonder dat het fout is!” Kinderen en jongeren zijn positief na afloop van een filosofisch gesprek. Geschikt voor een klas in het basis- en voortgezet onderwijs of in een andere groep. Bij een tentoonstelling biedt een filosofisch gesprek iets extra’s. Voor begeleiding, overleg over een thema en een datum: neem contact op met Dick Keijzer.

Dick Keijzer, actief als: filosofisch gespreksbegeleider, museumdocent, educatief vrijwilliger.
Opleiding: andragologie, cultuurwetenschappen, filosofie
Werkervaring: docent, trainer, manager in het hoger onderwijs, onderwijsadviseur

Socratisch onderzoek bij knellende vragen

Wil jij graag wakker geschud worden en je denken opfrissen? Een socratisch onderzoek leent zich voor knellende vragen die jij als individu, of jullie als levenspartners of team in leven en werk ervaren.
Een socratisch onderzoek doet beroep op alle gesprekspartners zich eerlijk en kwetsbaar op te stellen in een gesprek rond een vraag. Een vraag die antwoorden nodig heeft. Het antwoord komt niet van de gespreksbegeleider, maar deze helpt je wel los te komen uit je eigen vastgeroeste denkpatronen. Denkpatronen waardoor je tot op heden het antwoord niet vond. Meer weten? Neem contact op met Trees Schopman of kijk bij De Spiegel-filosofische praktijk Deventer.

Trees Schopman, coach, docent en workshopbegeleider, o.a. initiatiefnemer van platform filosoferen in Deventer en organisator van filosofiecafé Deventer.
Opleiding: filosofie en religiewetenschappen, maatschappelijk werk, management en P&O, supervisiekunde, mediation,
Werkervaring: docent en onderzoeker HBO, coach bij existentiële vragen, (bedrijfs)maatschappelijk werk. Ervaren gespreksleider – moderator bij grotere groepen en maatschappelijke evenementen, geeft lezingen op verzoek.

Ben jij een aanbieder voor ‘filosofie op verzoek’ in Deventer en omstreken? Neem dan contact op voor een mogelijk plekje hier op de site.