Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Start lees- en gespreksgroep Kunst van ouder worden (ma. avond)

september 23 van: 19:30 tot 21:30

“Weten oud te worden is een levenskunst, bij welke de wijsheid op een zware proef gesteld wordt.” C. J. Wijnaendts Francken (1863-1944)

In de cursus kunst van ouder worden wisselen we eigen ervaringen en gedachten uit aan de hand van filosofische teksten naar keuze van de deelnemers. We gebruiken daarbij het boek ‘De kunst van het ouder worden (grote filosofen over de ouderdom), Dohmen en Baars (vijfde druk 2012). Na deze cursus kun je je eigen ouderwordingsproces in een breder perspectief plaatsen.

De Spiegel – filosofische praktijk Deventer/Diepenveen verzorgt meerdere filosofie-activiteiten, waaronder deze gespreksgroep ‘kunst van ouder worden’. Meer informatie over het totale cursusaanbod vind je hier.

Opbouw van de cursus / gespreksgroep: Deze cursus bestaat uit zes avondbijeenkomsten van elk twee uur. Concrete data zijn 23 september; 7 en 21 oktober; 11 en 25 november; 9 december. We starten met kennismaken en bespreken de algemene inleiding van het boek. De volgende lessen worden ingevuld aan de hand van teksten naar eigen keuze van de deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kiest elke deelnemer minimaal 1, maximaal 2 teksten uit bovengenoemd boek en bereidt eigen opmerkingen of vragen voor als start van het groepsgesprek. In principe komen er per tijdvak (oudheid / middeleeuwen en renaissance / moderne tijd / 20e eeuw / hedendaagse auteurs) twee teksten aan bod voor bespreking. Daar waar de cursussen klassieke en moderne levenskunst vooral ingaan op filosofische denklijnen, staan in deze cursus filosofische teksten en de eigen beleving centraal.

Voorkennis of niveau: De cursus ‘kunst van ouder worden’ is te volgen zonder enige voorkennis of specifiek opleidingsniveau.

Kosten: Deelname kost €185,00, exclusief ticketservicekosten van €5,07. Minimaal 3, maximaal 10 deelnemers. Mocht de cursus onverhoopt niet doorgaan, krijg je de inschrijvingskosten retour.

Kortingsmogelijkheden: Meld je je aan voor 12 augustus via Eventbrite, dan krijg je de ticketservicekosten cadeau. Meld je je met twee of meer personen aan dan is er voor de hoofdaanmelder 10% korting voor elke introducee op de cursusprijs. Je kunt maximaal 3 introducees aanmelden waardoor de korting voor de hoofdaanmelder kan oplopen tot 30% van de cursusprijs. Mensen die gebruik mogen maken van de Rechtop coupon krijgen 30% korting op de cursusprijs. Aanmelden voor de cursus met kortingsmogelijk kan door contact op te nemen met de organisator. Je krijgt dan een betalingsverzoek op maat.

Eveneens interessant… Zie overig geplande evenementen.

€185

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel

Bekijk de site van Organisator

Huis de Dennen

Randerstraat 24
Diepenveen, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie